03/11/20

L'Ajuntament ofereix dos tallers sobre la plenopausa i per aprendre a gestionar emocions difícils

Els dos tallers s'oferiran en format virtual. La sessió sobre la plenopausa serà aquest dimecres, 4 de novembre; i el d'aprendre a gestionar emocions s'oferirà els dies 21 i 28 de novembre.

Image
L'Ajuntament ofereix dos tallers sobre la plenopausa i per aprendre a gestionar emocions difícils

El departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ ha organitzat per a aquest dimecres, 4 de novembre, una sessió virtual sobre plenopausa, emmarcada dins els tallers de tardor que organitza el departament.  El taller, que es farà de 19 h a 21 h, anirà a càrrec a càrrec de l’educadora Anna Jeremias.

 

La plenopausa és un joc de paraules amb el que es busca representar l’experiència plena d’un moment vital en la vida de les dones que es coneix com a menopausa. La menopausa és considerada una etapa deslluïda de la sexualitat femenina, associada al final de la menstruació i relacionada amb els canvis hormonals. La plenopausa, però, més aviat és una època de plenitud i de saviesa de la dona que, ben rebuda i viscuda, pot ser font de múltiples aprenentatges i experiències gratificants i satisfactòries.

 

L’educadora Anna Jeremias, formadora del taller, ha destacat la necessitat de dotar de nous referents l’etapa de la menopausa i descobrir “que és un moment vital que té molta potència”. Precisament, durant el taller es descobrirà quina és la càrrega cultural associada al concepte de menopausa amb la voluntat de demostrar, ha dit Jeremias, “que la nostra cultura ha estat l’encarregada d’arrelar aquest concepte amb el principi de la fi estètica i sexual de la dona”.

 

Les participants al taller de plenopausa podran experimentar les diferents esferes que formen part del cos (mental, emocional i física). També es donaran eines en forma de pràctiques corporals i de salut que permeten transitar el canvi cíclic des d’un lloc més saludable.

 

El taller serà online, a través de la plataforma Zoom, i de dues hores de durada, aquest dimecres de 19 h a 21h. Les inscripcions per participar -hi s’han de fer al correu cird@olesademontserrat.cat

 

Taller per aprendre a gestionar emocions difícils

 

D’altra banda, el departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa i l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord han organitzat el taller “Aprendre a gestionar emocions difícils”, que es durà a terme els dies 21 i 28 de novembre en format virtual. El curs, impartit per la psicòloga i coach Maite Deamo, té com a objectiu proporcionar eines per aprendre a gestionar emocions difícils, sobretot per l’afectació física negativa que tenen aquestes emocions.

 

Les dues sessions del taller es centraran en proporcionar eines del mindfulness per ajudar a reconèixer les emocions que sentim. Maite Deamo ha explicat que “són eines relacionades amb la meditació i adaptades a la nostra cultura i que caldria incorporar a la rutina diària per aprendre a ser conscients de tot allò que ens està passant”.

 

Les inscripcions per al taller ja estan tancades.