18/09/24

La comunitat educativa d'Olesa inaugura el curs escolar 2024-2025

Durant l’acte es va fer un homenatge als docents que enguany es jubilen: Rafael Rodríguez, de l’institut Daniel Blanxart; i Roser Navarro, de l’Escola Puigventós.

Image
Homenatge a la docent que es jubila Roser Navarro

L'Auditori de la Casa de Cultura va acollir ahir la inauguració oficial del nou curs escolar 2024-2025. L’acte va comptar amb la participació de la regidora d’Educació i Infància de l'Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Anna Valero; i de la comunitat educativa del municipi. 

La regidora Anna Valero, va donar la benvinguda a l'acte, i va se l’encarregada d’introduir a la conferenciant d’enguany. Valero va destacar la importància de l’educació sexo-afectiva pels infants “estem en un moment en què la informació que arriba als menors és a través de les xarxes socials i és desmesurada i poc controlada. Per això és important que els docents tinguem formació sexo-afectiva, per formar als adults del futur” va dir la regidora.

Audio file

 

La conferència portava per títol "El plaer i la salut mental en el desenvolupament”, a càrrec de Elisenda Pascual, psicòloga, psicoterapeuta i escriptora amb llarga trajectòria en la criança i l’acompanyament familiar. La conferenciant va parlar sobre la sexualitat infantil a les primeres etapes, ja des del naixement de l’infant fins a l’adolescència, i de “la importància de l’educació sexo-afectiva que marcarà les futures relacions de l’infant. A la infantesa es dona la base de la salut sexual. Als primers 7 anys de vida és on es posen els fonaments” va dir Pascual.
 

Audio file

La part més emotiva de l’acte va ser l’homenatge que es va fer als docents que enguany es jubilen: Rafa Rodríguez, de l’Institut Daniel Blanxart;  i Roser Navarro, de l’Escola Puigventós. 

En els respectius discursos van fer repàs a les seves trajectòries laborals i personals, van ressaltar la seva passió per la docència i l’aprenentatge continu que tenen per a adaptar-se als reptes i necessitats dels infants. “La docència és un camí d’aprenentatge i jo vull encoratjar les persones que s’hi dediquen perquè la nostra tasca és molt gratificant, és exigent, enriquidora, i ens fa millorar i aprendre cada dia” va destacar Rafael Rodriguez. 

Audio file

Per la seva banda, Roser Navarro, va ressaltar “he intentat fer un món millor del que he trobat, malgrat les dificultats que sempre se’ns plantegen. Jo tinc esperança en la docència que sempre ha estat el meu motor. Heu de tenir esperança, seguir avançant, observar els nens per saber quines són les seves necessitats per poder acompanyar-los bé”. 

Audio file

La regidora d’Educació va posar punt i final a l’acte agraint la feina a la comunitat educativa d’Olesa: als equips directius i docents dels centres, als representants de les associacions de pares i mares, del Consell Escolar Municipal, als representants d’entitats que participen amb activitats als centres i als tècnics de les regidories implicades. A l'acte de benvinguda també va assistir l'alcalde d'Olesa, Jordi Parent; i els regidors Marc Serradó i Ferran Cerdeira.